Praktijkontwikkeling Social Work

Programma channel

Tijdlijn Praktijkontwikkeling Social Work

Profielfoto van Mai Groenevelt

Leer op een positieve manier bijdragen aan de seksuele en relationele vorming van
jongeren tijdens het slotsymposium van Het hoort erbij!

Ben jij (toekomstig) professional werkzaam in de preventieve jeugdhulp? Leid je zulke professionals op? Ben je bestuurder of beleidsmaker in jouw organisatie en wil je weten hoe je team te professionaliseren op dit thema? Werk je voor een gemeente en houd je je bezig met zorg en jeugd? Dan is dit een symposium voor jou.

Volg tijdens de bijeenkomst workshops en neem kennis van de uitkomsten van dit tweejarig praktijkwetenschappelijk onderzoek in Amsterdam, Zaanstad en Haarlem.

Donderdag 25 januari 2024 van 13.00 tot 17.00 uur
Hogeschool Inholland
Boelelaan 1109 Amsterdam

Meer informatie en aanmelden? Zie: https://www.inholland.nl/onderzoek/lectoraten/jeugd-en-samenleving/slotsymposium-het-hoort-erbij/

Patricia Schmitz heeft op dit bericht gereageerd
Profielfoto van Amanda Boertje

Ik ben op zoek naar een methode om ehealth, specifiek beeldbellen, te implementeren als benadering bij de ambulante begeleiding. Iemand tips?

Profielfoto van Klariena Bouma

Tijdens gesprekken met professionals in de jeugdhulpverlening, het sociaal domein en het onderwijs merk ik vaak dat er onduidelijk is.
Wie heeft welke rol, welke verantwoordelijkheid en welke taken. Wanneer het over kinderen gaat die extra zorg/aandacht nodig hebben, komen deze professionals soms tegenover elkaar te staan, wat zeker niet helpend is voor het kind. Niemand wil dit, maar toch ontstaat deze situatie. Om elkaar beter te begrijpen, te snappen en beter te leren kennen, moeten we elkaars "taal" gaan begrijpen en weten welke route we doorlopen. Welke kaders én welke ruimte er is.

Tijdens de online kennissessies wil ik iedereen kennis laten maken met de verschillende talen, regels & afspraken.

‼️Wat is de bedoeling nou echt, welke taal spreken we, welke route lopen we en hoe kunnen we verbinden in het belang van het kind.

πŸ“ Op vrijdag 31 maart is het onderwerp Passend onderwijs & de Jeugdwet.

πŸ“19 april Zorgvuldig onderzoek vanuit de Jeugdwet;
Het stappenplan van de centrale raad van beroep.

πŸ“24 april Dossiervorming & verslaglegging

πŸ“26 april Richtlijnen Jeugdhulp

πŸ“26 mei Wat is Autisme?

www.klariena.nl

Profielfoto van Annemieke Wolff

Start campagne 'Wijzer met de meldcode'
Tips, ervaringen en aanbevelingen uit de praktijk voor professionals die werken met de meldcode

Leren van elkaar. Daar draait het om bij 'Wijzer met de meldcode'. Regelmatig ervaren professionals, aandachtsfunctionarissen of organisaties belemmeringen bij het werken met de meldcode. Hoe pakken anderen dat aan? Welke oplossingen zijn er? Wat werkt en hoe dan? De nieuwe campagne ‘Wijzer met de meldcode’ belicht 12 vraagstukken met veel handige tips en aanbevelingen die zijn gebaseerd op ervaringen van professionals uit diverse sectoren.

Hier kun je je aanmelden: https://www.augeo.nl/nl-nl/wijzer-met-de-meldcode/aanmelden/

Je ontvangt dan tot juni acht keer een mail met daarin steeds een belangrijk meldcode-vraagstuk. Je krijgt tips, ervaringen en aanbevelingen uit de praktijk. Deze (gratis) campagne richt zich op professionals en aandachtsfunctionarissen in alle sectoren.

Pink Hilverdink heeft op dit bericht gereageerd
Profielfoto van Mike de Kreek

Beste mensen,

Welkom in het channel Praktijkontwikkeling Social Work. We zijn net begonnen hier en nog zoekende, maar we hebben al 9 volgers en een opgestarte werkgroep door een aantal klantmanagers (zie Groepen). In de beschrijving van het channel bij Over ons vind je uitgelegd wat we hier kunnen en hopen te bereiken met elkaar.

Als je hier komt en je hebt met een paar anderen een gezamenlijk thema, vraag dan een werkgroep aan of wordt lid van een bestaande werkgroep. Wat ook heel zinvol is: ga eens zoeken rondom jouw praktijkvraagstuk binnen de website of andere channels. Het kan zijn dat een andere professional het onderwerp al een keer heeft aangesneden.

Je kunt mij (https://praktijkontwikkelingsw.1sociaaldomein.nl/profiel/18195-mike-de-kreek) altijd een berichtje sturen met vragen. Of je kunt bij Vraag en antwoord iets plaatsen.

Tot zover!
Groet,
Mike
0621156077